Witgouden kettingen

Witgoud is gemaakt om een andere kijk op juwelen te geven. Door zijn mooie witte kleur is het ideaal materiaal om te gebruiken voor kettingen. Maar wat is witgoud eigenlijk?
Witgoud en geel goud verschillen niet enorm van elkaar. Zo hebben ze beide het zelfde aantal karaats goud. Wat inhoudt dat 18K witgoud en 18K geel goud over dezelfde hoeveelheid fijngoud beschikken. De overige 75% is echter anders. Zo wordt er bij witgoud gebruik gemaakt van nikkel, zilver of zelfs platina. Bij nieuwe kettingen wordt rhodium gebruikt om het nog een wittere kleur te geven. Deze laatste toevoeging heeft veel verschil in het uiteindelijke resultaat. Een ketting met rhodium en één zonder rhodium verschillen enorm in witte kleur.
Bij geel goud wordt gebruik gemaakt van koper en zilver.

 

Soorten witgouden kettingen

Doordat er zeer veel soorten beeldjes bestaan zijn er enorm veel soorten witgouden kettingen mogelijk. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een ketting aan te schaffen zonder hanger. Net als bij armbanden zijn er bij kettingen verder een aantal soorten. Daarnaast zijn kettingen in veel formaten beschikbaar, van zeer korte tot zeer lange.

Parelketting

Zoals de naam al doet vermoeden zijn parelkettingen gemaakt uit parels. Deze zijn verkrijgbaar met een witgouden sluiting.

Collier

Een collier is eigenlijk een halsketting. Witgouden colliers kunnen een mooie toevoeging op je outfit hebben omdat ze over een mooie witte kleur beschikken.

Lange ketting

Lange witgouden kettingen met een beeldje zijn een opvallende verschijning en zullen niet bij alle situaties te dragen zijn. Wel geven ze iets duidelijk extra’s aan je outfit.

Schakelketting

Wil je een witgouden schakelketting kopen? Dan heb je nog wat keuzes te maken, want er bestaan veel soorten schakels. Zo heb je de keuze tot het zogenaamde ‘anker’ de figaro, gourmet en jasseron. Deze zijn allen erg verschillend en het zal persoonlijk zijn welke je het mooiste vindt.